Projecten

* SIM aanvragen groen erfgoed, met Klaas de Boer van Historisch Groen Beheer.
* Tuinhistorisch onderzoek en waardestelling Vaeshartelt (Maastricht)
* Beheerplan Huis te Manpad, periode 2019-2031, met Klaas de Boer van Historisch Groen Beheer.
* Tuinhistorisch onderzoek en waardestelling Zionsburg (Vught).
* Tuinhistorisch onderzoek en waardestelling kasteelpark Rijnhuizen (Nieuwegein).
* De vijvers van ‘t Oude Hof te Bergen. Quick scan om te komen tot meer inzicht in de geschiedenis en kenmerken van de vijvers.
* Ondersteunend (archief)onderzoek m.b.t. Landfort te Megchelen.
* De tuinen van Het Loo onder Lodewijk Napoleon, een analyse van bronnenmateriaal, met Arinda van der Does van Tuintertijd.
Overtuin Bisdom van Vliet (Haastrecht) ca. 1920* Ontwikkelingsgeschiedenis Huis en (over)tuin Bisdom van Vliet te Haastrecht, t.b.v. Masterplan Overtuin Bisdom van Vliet van Monique Wolak.
* Ontwikkelingsgeschiedenis Overtuin Lyndenstein te Beesterzwaag.
* Ontwikkelingsgeschiedenis waterpartijen, oeverlijnen en walkanten van Martenastate te Cornjum.
* Ontwikkelingsgeschiedenis van landgoed ´t Hemeltje te Bathmen. PDF

* In dienst van derden, onderzoek ontwikkelingsgeschiedenis kasteelpark Renswoude, park Belgenmonument te Amersfoort, Scheybeeck te Beverwijk, Slot Teylingen bij Voorhout.

* Redactie (incl. beeldredactie) van De Nederlandse Landschapsstijl in de Achtttiende Eeuw van dr. Heimerick M.J. Tromp (2012). Zie Sidestone Press.
* Mede-eindredactie van Tuingeschiedenis in Nederland II Denken en doen in de Nederlandse tuinkunst 1500-2000 (2016). Zie Tuinhistorisch genootschap Cascade.
* Mede-eindredactie van Tuingeschiedenis in Nederland. Veelzijdig erfgoed in ’t groen (2009). Zie Uitgeverij Matrijs (2009) en Tuinhistorisch genootschap Cascade.
* Onderzoek betreffende een voormalige gardeneske tuin te Veghel (in samenwerking met Wim Meulenkamp); gepubliceerd in 2015, zie hier.
Nationale gids Historische Buitenplaatsen (2012)* Samenstelling, met René Dessing, van de Nationale gids Historische Buitenplaatsen (2012) Zie persbericht en Uitgeverij Noord-Holland.
* Ondersteuning rapportsamenstelling Inventarisatie van landgoederen in Overijssel.
* Vroegste voorbeelden van het gebruik van de benaming buitenplaats (buytenplaats, buytenplaets, buyten-plaats, buyte-plaets, buyten plaats, buyten plaets) in historische kranten (voor prof. dr. Yme Kuiper).
* Zoeken en bundelen van vroege Copijn advertenties (PDF, voor Lia en J’ørn Copijn).